fredag 26 augusti 2011

Argumentationsanalys och Juridik kurs! :)

Denna bok har jag precis beställt för det är min kursbok i höst.
Jag ska läsa kursen Argumentationsanalys och juridik 7.5 p.
Det ska bli jättekul!

Och ni som redan avskyr att diskutera med mig kommer förmodligen gå från avsky till att hata att diskutera med mig efter denna kurs. Jag siktar på att bli riktigt vass på att argumentera och på kritiskt tänkande.

Vad tror ni? Kommer ni vilja ha med mig att göra efter denna kurs? ;)



Detta handlar boken om:

Att tänka kritiskt är att självständigt ta ställning till rimligheten i påståenden och argument. Det är en ovärderlig förmåga när vi ställs inför frågor där svaren är många och motstridiga och argumentationen pekar i olika riktningar. I sådana situationer kan det vara svårt att skaffa sig överblick över argumenten, ta ställning till deras styrka och göra en samlad bedömning av alternativen.

Lyckligtvis är detta svårigheter som går att hantera med just sådana verktyg som Argumentationsanalys erbjuder. Genom att använda dem förbättrar vi vår förmåga att både identifiera argument i text och tal och bedöma deras beviskraft. Den som själv behöver skriva en argumenterande text eller göra ett argumenterande framförande har dessutom god hjälp av bokens metod att åskådliggöra hur olika argument i en viss fråga förhåller sig till varandra.

Argumentationsanalys är en teoretisk och praktisk handledning med övningar. Boken riktar sig till studenter i humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen, men också till alla andra som konfronteras med komplicerade argumentationer.



Body Analyzer.

För ett tag sen nappade jag på ett erbjudande att få två nummer av tidningen Iform + en Body analyzer och idag fick jag hem den! :)


Kul sak :0) Jag var på en fest förra helgen och då fick jag veta att jag hade en fettprocent på över 30%. Då accepterade jag det eftersom jag alltid varit överviktig och inte tyckt det varit något konstigt med det. Idag när jag testade denna Body analyzer så hade jag en fettprocent på 20.1%. Det kändes mer sjävklart så här i efterhand med tanke på att jag faktiskt inte är överviktig längre -  Jag är normalviktig! Det tar tid att få in i huvudet när man alltid varit överviktig. Dock kändes 20.1% i fettprocent lite i underkant. Men jag vet inte, vi får väl se hur det utvecklas! Hur som helst var detta en riktig rolig sak som jag kommer använda flitigt framöver kan jag tänka mig. Här ser ni en bild på bodyanalyzern och min dagsform idag!



Har någon av er som läser min blogg provat denna Body analyzer från Iform?
Tyckte ni den var bra i så fall?


Ett kort jag både hatar och älskar .....


.... på mig själv!
Men det är så här jag ser ut.



Jag har på mig mina nya träningskläder från Better Bodies, som jag älskar!
Skönare kläder får man leta efter!