onsdag 9 mars 2011

Dagens Träning och Matintag.

Kl. 8.15
1 kopp Kaffe + 1 glas med viktkontroll (för ökad förbränning), 1 glas vatten.
Sits up 20 st
Armhävningar på knäna 10 st
Morgonpromenad 30 min.

Kl. 9.30
2 st lax-hårdbrödsmörgåsar med 1 ägg och dill på.

Kl. 11.45
Lunch på skolan: Bakad potatis med kyckling + Curry. Och en 33cl Fanta till.

Kl.14.15
Cappucino.

Kl. 15.45
Hemma gjorda chokladbollar 5st. Mums!

Kl.17.15-18.00
Indoor Walking. 
Det var första gången jag provade på det och jag trodde jag skulle dö hela passet igenom. Men jag överlevde och vilken känsla efteråt - Wow! Hon som stod bredvid mig frågade om det verkligen var första gången jag var på passet för hon tyckte jag såg ut som värsta terminatorn och instruktören som jag för övrigt hade indoor walking maskien precis mitt emot sa att det inte alls såg ut som jag skulle dö, när hon frågade hur jag tyckte passet var efteråt, och jag konstaterade min dödslängtan. Så mina känslor inombords speglade sig inte utåt i alla fall -  skönt det! Det var verkligen ett super pass för mina armar också. Detta ska göras igen! Rätt stolt över mig själv att jag faktiskt klarade av att hålla igång hela passet.

Kl. 19.30
1 tesked solrosfrön, 1 tekopp, 1 måltidsersättning på lättmjölk.

Jag vill inte vara överviktig längre...

.... därför startar jag nu denna blogg för att hjälpa mig själv med att nå mitt mål.
Mitt viktmål ligger kring 70-73 kg.

Jag följer ingen diet utan har en normalkosthållning, där jag äter precis allt men i måttlig mängd. I senaste numret av Fitness på sidan 83 skriver näringsfysiologen Fredrik Paulún  en sak jag inte kunnat säga bättre själv:

"Kroppen behöver fett, protein och kolhydrater samt vitaminer, mineraler och antioxidanter. Brist på vissa av dem leder till döden, andra enbart till sämre hälsa. För att må bra och se bra ut måste du äta alla näringsämnen"

Jag anser med andra ord att det är viktigt för alla att äta av alla näringsämnen och inte hålla på med dieter som förstör mer än de hjälper. Att gå på diet är att förstöra sin kropp! Så därför väljer jag att hålla en normal kosthållning under min förhoppningsvis framtida viktnedgång. Varför har jag valt att sätta ut så förnedrande bilder på mig själv förstår jag att ni undrar(?) Jo för att viktminskningen ska synas till sommaren och man ska kunna gå tillbaka och jämföra. Så jag bjuder på dessa mindre charmerande kort på mig.

Som ni ser på bilderna har jag en bit kvar tills jag får min drömkropp! Men önska mig gärna lycka till och lämna gärna synpunkter!

Min sambo tog en bild på mig imorse när jag hade träningsbyxorna på mig.