tisdag 18 oktober 2011

"Vältränad fotbollstränare coachar....

... sin fetmaboll till sambo mot en framgångsrik viktminskning".

Så kunde de ha stått i tidningarna nästa år, om jag och Erik varit med i tv. Det kom ett intressant mail förra veckan nämlingen.

"Vi kontaktar Dig för att du tidigare sökt till tv-programmet ”Sund och smal i Hollywood” och vi hoppas att vårt nya tv-program som vi gör här på Meter Television kan vara någonting för Dig. Även detta helt nya TV-program handlar om vikt och hälsa.  Vi söker nu par som vill hitta motivation att ta tag i sin träning och kosthållning och där den ena av de två coachar den andra att nå sin idealvikt. I detta program har man allt att vinna, både viktmässigt och pengamässigt för ju mer man lyckas gå ner i vikt desto mer klirrar det till i den egna plånboken. Under ett antal veckor ska den medverkande kämpa för att gå ner i vikt, vilt påhejad av sin partner som fungerar som den medverkandes coach och stöd för att nå så bra resultat som möjligt. Programmet genomsyras av kärlek och glädje och ska vara inspirerande också för tittarna. Målet är detsamma för alla medverkande och det är att ta kontrollen över sitt liv, sin hälsa och sina dåliga vanor."

Jag blev direkt peppad och pratade med Erik om han ville ställa upp som min coach och de ville han gärna när vi kunde vinna pengar eftersom han vet hur girig jag är och kan kämpa hur hårt som helst om det finns pengar att vinna. Två timmar efter jag skickat in ansökan ringde de i telefonen och det var den castingansvariga för programmet. Det ville jätte gärna att vi skulle komma ner två dagar senare på casting i stockholm eftersom vi verkade så himla härliga. Det var framför allt denna bild som Mari tog på mig och Erik när vi var och fikade hos dem för något år sedan som den castingansvariga älskade. Ni förstår nog varför jag valde att skicka med denna bild i våran ansökan? :)



"Hej! Jag heter Susanne och jag ÄLSKAR fika!" :)

Jag blev super glad men samtidigt så var det verkligen snabba bud, vilket hon hörde på mig att jag tyckte. Kvinnan som ringde påpekade flera gånger hur utvalda vi skulle känna oss, eftersom det var många som sökt men långt ifrån alla som fick denna chans och att visst vi offrar en arbetsdag men skulle tänka på hur mycket vi skulle vinna på att åka ner till stockholm på castingen. Jag tackade för erbjudandet men sa att jag skulle diskutera det hela med Erik, i detta stadium var jag eld och lågor och såg mig själv gå ner 15 kg med hjälp av detta program och oss två som miljonärer! Haha! :) En timme senare ringde kvinnan upp oss igen och sa att de erbjöd sig att betala flygbiljetterna om vi kom ner till Stockholm och då valde vi att boka tid idag, tisdag kl. 16.00 för casting. Då hade vi ingenting att förlora på det hela, alla parter var nöjda. Det enda vi skulle göra innan castingen var att svara på ett frågeformulär och skicka lite fler bilder. Som i extas väntade jag på detta mail och såg fortfarande alla dessa sedlar och magrutor framför mig .....

 .... Och det var då magplasket kom, när jag öppnade mailet och insåg att vi inte alls var rätt personer för deras program ide. I korthet handlar programmet om personer som dragit på sig några extra trivselkilon under åren men som vill komma tillbaka till sitt forna jag. Eftersom jag i dagsläget väger mindre än vad jag någonsin kan minnas att jag faktiskt gjort, så var besvikelsen stor. Det handlade inte om att gå ner i vikt bara utan att komma tillbaka till sitt smala jag efter att gått i sambofällan. Eftersom jag numera väger 5 kg mindre än vad jag gjorde när jag träffade Erik så kändes det svårt att  skicka en helkroppsbild på hur jag såg ut innan viktuppgången. Eftersom det inte finns några sådan bilder. Jag bjuder på några av de "100" frågorna som vi skulle svara på.

Frågor till Susanne.

- När och varför började du gå upp i vikt?
- Är det någon eller något som blir lidande av dina extra kg?
- Hur mycket drabbas din partner av dina extra kg?
 - Hur upplever du att din viktuppgång påverkat er relation?
Frågor till Erik.
- Hur upplever du att din partners vikt uppgång påverkat er relation?
- Har du varit ”på” din partner om gå ner i vikt?
- Varför är det så viktigt att få tillbaks din partner till sitt forna ja?
(Svåra frågor för oss båda att svara på när jag i dagsläget är smalare än när vi träffades för 6.5 år sedan)
Jag ringde upp den castingansvariga och berätta hur det låg till, hon tyckte detta var trist men tyckte att vi var så härliga, så hon ville endå gärna ha med oss, så hon ringde producenten och sen ringde hon upp oss och frågade hur vi kände. Då hade vi hunnit börja tveka, främst på grund av denna fråga - "Kan du prata känslor i TV?" och tanken på att det skulle komma hem till oss och filma oss, kändes inte helt bekvämt. Vi bestämde att vi skulle fundera på det hela.
Det hela hade känts bekvämare om man hamnat på okänd mark och inte att det kom hem till oss och filma, det kändes en aning för intimt och även detta med att prata känslor i tv. Haha! Bara tanken på att Erik skulle göra det är komiskt, eftersom han aldrig skulle göra det! Vi har inte varit i stockholm idag, så vi blir utan både pengar och jag blir utan viktminskning(?) Nä! Nog ska jag fixa detta på egen hand. Jag är peppad! Till nästa sommar ska jag inte behöva skämmas för min kropp och sexpacket ska sitta där. Håll tummarna för mig!
Det var otroligt roligt att det verkligen var så intresserade av oss  och angelägna att vi skulle komma på castingen!


Susanne och Erik 2005.