onsdag 7 september 2011

Även den bäste kan ha fel...

... ibland!
Ni får inte tro att detta är en vana, men som sagt var någon enstaka gång, kan jag också ha fel.

Tidigare i somras fick vi ett blad från ett företag där man kunde få en glass gratis om man sms:a sitt personnummer till ett speciellt nummer. Dagarna flöt förbi utan att glasschecken användes men en varm sommardag kände jag ett ofantligt sug efter den där gratis glassen och jag bestämde mig för att utnyttja checken, sommaren var ju trots allt snart slut.

Med telefonen i högsta hugg när suget var som störst sms:a jag mitt personnumer till numret. Till min stora besvikelse fungerade det inte. Något måste ha gått fel men jag förstod inte vad! Jag provade igen med stora förhoppningar att det skulle fungera denna gång istället. Men resultatet var även denna gång en stor besvikelse.

Jag letade fram företagets telefonnummer och ringde dit i min vrede och berätta hur det hela låg till och att jag var väldigt besviken och att det faktiskt fick ordna fram en gratis glass åt mig som utlovat.

Personen jag pratade med var väldigt förstålig, hon var säkert också en glassälskare och lovade att det skulle ordna det hela på något sätt eller att jag skulle få kompensation för det hela på ett eller annat vis.

Mitt i min vrede när vi håller på att avsluta samtalet, tittar jag ner på glasschecken och ser till min förskräckelse INTE mitt namn där adressen står utan att glasschecken är adresserad till Erik. Jag skyndar mig att avsluta samtalet och inser precis vad jag har gjort.

Jag har precis ringt och skällt ut ett företag för att glasschecken inte fungerar i mitt namn när den är adresserad till min sambo.

Jag skäms som en hund och hoppas på att de inte kommer ringa upp mig när de inser att erbjudandet aldrig var riktat till mig. När jag kom hem idag, väntade ett brev på mig ....
Hej Susanne!
Jag ber om ursäkt för att du fått vänta så länge på svar och hoppas att den här gåvan ger dig kompensation för glassköpet som inte fungerade i somras.


Mitt svar på det, är att det gör det verkligen med tanke på att jag aldrig hade rätt till någon glass från början och att det var därför det inte fungerade.

Summa Summarum är att:
Så länge du hävdar något och tror på det till 110% kommer även det bli en sanning för den du pratar med. Även fast du har fel!