tisdag 25 januari 2011

Jag har varit till läkaren nu på morgon angående knät och det är inget fel på knät men de tog en odling på såret för att se om det är infekterat och om jag behöver antibiotika. De la även om såret och tyckte jag skulle komma tillbaka på torsdag igen för att få titta på såret igen och få nytt förband på det och för att se att det inte blivit värre. Nu ska jag vila lite, man blir himla trött av att ha ont och tro mig, det gjorde förbannat ont när det skulle rengöra såret. Fi fan! Tydligen ska man inte underskatta små sår.

Dock måste jag erkänna att jag aldrig hade tänkt gå till läkaren om det inte vore för erat härjande igår. (Berörda vet vilka ni är) Detta sår var ju faktiskt ingenting att jämföra med när jag ramlade för något år sedan och inte gick till doktorn. Fast det såret vet jag nu i efterhand att det hade behövt tejpas ir sy(?). Det var när vi bodde på Hertsön och jag och Erik hade en tävling "Försten till bilen". Det ironiska i det hela var att Erik kom lunkandes ut genom dörren när han hittade mig bara några meter från dörren gråtandes på marken. :D Jag hade faktiskt tänkt vinna och sprang som en galning men isfläckarna vann över mig. Jag gick faktiskt till doktorn idag oxå pga. sist jag ramlade för ungefär ett år sen, hade jag problem med den skadan i halvår efter innan jag uppsökte läkare. Jag skulle nog faktiskt få ihop en hel bok om jag skulle berätta om alla skador jag varit med om :0)

För att nämna några som har resulterat i besök på akuten:

-När jag slog upp knät när jag lekte kurragömma hos en kompis, jag trodde jag skulle förblöda när jag låg i mammas famn i bilen på väg till akuten. Stor ärr på höger knä.

-När jag ramlade ner för trappen i Unbyn pga. samma anledning som här nedanför :D (hål i fickan) och bröt stortån och fick norskgips.

-När jag skulle ta upp en sak från fickan det var hål i när jag cyklade och kraschade. Min praktikplats fick plåstra om mig. Haha :0)

-När jag klämde tummen i en kompis lekstugedörr, har fortfarande ett ärr på höger tumme. Om ni tittar på den, ser ni att den är delad.

-När jag åkte med cykeln bakom en kompis moped och vi åkte in i varandra och jag slog upp ett hål under ögat. Har ett ärr under höger ögat.

-När jag skulle cykla hem från jobbet en morgon svängde jag häftigt med cykeln och flög över styret. Ärr under hakan.

-När ryggen brakade ihop totalt och jag inte tog mig upp från golvet när vi höll på att flyttstäda.

Detta är några av alla tusen saker jag lyckas med, men dessa är de jag minns mest! Kommer dock inte glömma när jag blev utburen på bår från din lägenhet heller Mari men då hade jag inte slagit mig i bemärkelsen slagit mig. Då fick jag ett slag istället som satte sig riktigt fint mot tinningen.

Jag undrar egentlingen helt realistiskt hur många gånger jag varit på akuten egentlingen i mitt liv.. de är inte få gånger i varje fall... alla gånger jag inte kunnat andas.. bara de.. Vad som är positivt iaf. är ju att besöken blivit mindre med åren. Men i snitt så är det ett akut besök per år som gäller för min del! :0)