söndag 5 februari 2012

Jag har provat ...

.... min inpulsklocka nu och vilken pryl. Wow! Det är min nya träningskompis som peppar mig och ser till att jag gör mitt bästa under träningspasset! 

Jag älskar den!

Jag hade verkligen ingen aning om att det var så här roligt att äga en inpulsklocka och att det är den perfekta träningskompisen som verkligen peppar en till att träna hårdare. Det fanns nog en mening med att jag skulle köpa en dyr pulsklocka utan någon som helst eftertanke, vilket inte alls är likt mig egentlingen! Jag har varit på två indoor walking pass och på det första passet kom jag upp i en maxpuls på 192 och på det andra passet ville jag naturligtvis träna hårdare och slå min förra maxpuls så då kom jag upp i en puls på 202. Då blev jag riktigt nöjd! Dock måste jag läsa på lite om vad man ska ha för maxpuls, verkar finnas diverse uträkningar för detta och i nuläget när denna underbara pryl är så ny har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska sträva efter. 

Något som har gjort mig extremt glad under veckan är att jag både gjort ett konditionstest och tagit min vilopuls. Vilket blev ett otroligt bra värde och mycket överraskande! Känner mig otroligt nöjd och glad över mina värden!


Resultatet säger alltså att jag har väldigt bra kondition, så nu är det bara och sträva efter det bästa i testet och det är att bli elit ;) Och vilopulsen ska tydligen ligga på omkring 60 om man har en bra kondition och har man en bra kondition så ligger vilopulsen på runt 50. Tävlingsidrottare kan ha en vilopuls på 30-40. Gissa om jag blev glad över min puls på 46, superglad faktiskt! Jag har en väldigt bra kondition! Deeee ni! Det är något att vara stolt över!